Yüz, iletişimin ana kaynağıdır. Herhangi bir insanla iletişime geçildiği zaman yüz yüze bakıldığı bilinmektedir. Bu sebeple yüzün “kusursuz” olmasa da, kişiye göre kusursuz olması oldukça önemlidir. Son zamanlarda yüze yapılan işlemlerin, estetik uygulamaların son derece artmış olmasının en temel nedeni budur. “Altın oran” kavramına bu denli düşkün olunan günümüzde yüzde var olan en ufak bir kusur, deformasyon ya da altın orandan uzaklaşma dahi oldukça fazla dikkat çekmektedir. Bu bağlamda kaşların öneminin fazla olduğunu söylemek mümkündür.
Kaşlar, yüz ifadesini oluşturan temel unsurlardır. Yalnızca bir kaş değişimi ile bambaşka birine bürünen insanların sayısı dahi oldukça fazladır. Bu bağlamda kaş tasarımı, kaş botoksu gibi uygulamaların ne denli önemli olduğunu anlatmaya gerek dahi yoktur. Özellikle kaş botoksunun önemi, oldukça fazladır.
Kaş botoksu, sürekli ve aşırı mimik kullanımına, yaşlanmaya ve diğer etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan ince kırışıklıkların, çizgilerin ya da doğrudan belirgin hale gelmiş olan çizgilerin botoks işlemi ile giderilmesini kapsamaktadır. Tanımlamadan da anlaşılacağı üzere çeşitli nedenlere bağlı olarak elastik yapısını kaybeden kaşların ihtiyaç duyduğu gerginliği elde edebilmesi içi botoks işlemi gereklidir. Çünkü yine aşırı mimik kullanımına bağlı olarak gevşeyen kaş yapısının eski esnek ve sıkı görünümüne kavuşamaması, sık rastlanan bir problemdir. Bu problemin ise kişileri hem daha yaşlı hem de yüz ifadesi olarak daha agresif, gergin gösterdiği bilinmektedir. İstenmeyen yüz ifadesinden kurtulmak, her zaman için yaşanılan duygunun ifadeye yansımasını sağlamak ve kırışıklık görünümünü azaltmak için botoks işleminin uygulaması gereklidir.
Kaş arası botoks uygulaması, yukarıda verilmiş olunan nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan kaş arası çizgi ve kırışıklıklarının, yine kaş arasına enjekte edilen bir sıvı aracılığıyla giderilmesini, bu bağlamda kasılmalara engelleyerek daha sıkı, daha pürüzsüz ve daha genç bir görünüm elde edilmesini kapsayan bir işlemdir. Bu işlemin hem yeni başlayan kırışıklıklarda hem de var olan ve derinleşmeye yüz tutmuş bulunan kırışıklıklarda işe yaradığı da bilinmektedir. Yani kırışıklıkları derinleşmeye yüz tutmuş insanların çaresi de kaş arası botoksudur.
Kaş Arası Botoks Nasıl Yapılır?
Yapılacak işlem ne olursa olsun, atılacak ilk adım bilgi eksenli olmalıdır. Yani önce işlemin detayları konuşulmalı, nereye ne kadar işlem uygulanacağı planlanmalı, sonra yapılan plan etrafında işlem uygulanmalıdır. Aksi durumda bir sorun ile karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca uygulamanın hangi bölgeye ne kadar yapılacağı, ne kadar süre tutacağı, işlem sonrası günlük hayata nasıl devam edileceği gibi sorular da işlem yapacak kişiye yönlendirilmeli, bu bağlamda bilgi edinilmelidir. Örneğin işlem uzunluğu genel olarak 5 ile 15 dakika arasındadır. Bazı durumlarda sürenin uzadığı görülmektedir. Ayrıca uygulama, işlem için özel olarak üretilmiş iğneler aracılığıyla yapılmaktadır.
Kaş Arası Botoks Uygulama Adımları:
- İşlem yapılacak bölgenin analiz edilmesi, bu bağlamda atılması gereken ilk adımdır. Bu adım, hangi bölgeye ne kadar sıvı enjekte edileceği gibi karar verme süreçlerini kapsamaktadır. Ayrıca işlem yapılacak bölge belirlendikten sonra, bölgeye uyuşturucu krem uygulanması gereklidir. Söz konusu işlem genel olarak uğraştırıcı, ağrılı bir işlem değildir. Yani gözlemlenebilecek ağrı oldukça azdır. Ancak en düşük seviyede ağrının dahi hissedilmemesi için anestezi uygulaması gereklidir.
- İlk aşamada belirtilmiş olunan işlemler gerçekleştirildikten ve krem sürünen bölge uyuştuktan sonra atılması gereken bir diğer adım, enjeksiyonun yapılmasını kapsamaktadır. Bu adımda hazırlanmış olunan botox özel iğneler aracığı ile deri altına enjekte edilmektedir. Sıvı miktarına dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Çünkü, fazla yapılacak enjeksiyon işleminde iyileştirilmiş görüntünün aksine, olumsuz ve deforme bir görüntü ile karşılaşmak muhtemeldir.
- Uygulamanın temel amacı, zamanla gevşeyen ve çizgi veya kırışık oluşumuna neden olan kasların kontrol altına alınması, bu bağlamda ortaya çıkan deforme görüntünün giderilmesidir. Bu uygulama ile kaslarda oluşan kasılmanın ortaya çıkması uzun süreliğine önlenmektedir. Bilindiği üzere oluşan kırışıklıkların ve çizgilerin kaynağı, kaslarda oluşan kasılmalardır. Botoks işleminin sağladığı fayda da söz konusu kasılmaların ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Botoks sayesinde gevşeyen ve eski esnek yapısına geri dönen kaşların kırışıklıklardan arınması mümkün hale gelmektedir.
- Botoks işlemi, uygulanış bakımından oldukça kolay bir işlemdir. Uygulama esnasında yoğun acı hissettirmemesi, uygulama sonrasında günlük hayata dönüşün kolay olması söz konusu kolaylığın en net göstergesidir.
- Botoks işlemi yapılırken kaşların, kaş aralarının alın ile kombine bir görünüm içerisinde olduğuna dikkat edilmelidir. Alından bağımsız ve yüz ile alakasız kaş yapısı, yine kötü bir görüntü oluşmasına neden olacaktır.
- Yukarıda da belirtilmiş olunduğu üzere, botoks sonrası günlük hayata devam etmek oldukça kolaydır. Kişilerin bu bağlamda endişe duymalarına gerek yoktur. Görülebilecek komplikasyonlar ise ufak tefek kızarıklıklar ile sınırlıdır.Kaş Arası Botoksun Etkisi Ne Kadar Sürer?
Kaş arası botoksunun eskisini birkaç gün sonra anca gösterebildiği, 2 hafta sonra ise şekil olarak oturduğu bilinir. Söz konusu işlemin etkisi ise 3-4 ay ile sınırlıdır. Özellikle 6. Ayın sonunda söz konusu işlemin etkisinin tamamen yok olacağını söylemek mümkündür.