Dolgular, günlük hayatın parçası haline gelmiş bulgulardır. Herhangi bir sebebe bağlı olarak dolgu yaptırmamış insanların sayısı giderek azalmaktadır. Bu durum, dolguların çok yönlülüğünden kaynaklıdır. Yani, hem kırışıklıkları gidermek nedeni ile hem yüz hatlarını belirginleştirmek nedeni ile hem de çukurları gidermek nedeni ile dolgu işlemlerinden faydalanmak mümkündür. Söz konusu işlemler uygulanırken kullanılan dolgu maddesinin içerisinde ise genel olarak hyaluronik asit yer almaktadır. Yani dolgu işlemi, içerisinde hyaluronik asit bulunan maddenin iğneler yardımı ile cilt altına enjekte edilmesi işlemidir. Bu işlemin bu denli tercih ediliyor olmasının temel nedeni ise “hyaluronik asit” adı verilen maddenin zaten insan vücudunda bulunması ve gençleştirme üzerinde ciddi etkiler göstermesidir.
Dolgular Nerelerde Kullanılır?
Dolgu tedavisi için herhangi bir bölge ile sınırlı kalmak söz konusu değildir. Vücudun birçok yerine dolgu işleminin uygulanması mümkündür. Ancak bu çok seçenekliliğe karşılık genel kullanım alanının yüz olduğu bilinmelidir.
Yukarıda da belirtilmiş olunduğu üzere vücudun çeşitli yerlerine uygulanabilen dolgunun en yaygın kullanım alanı yüzdür. Yani yüzde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklık, iz, sarkma gibi deformasyonlardan dolgu aracılığı ile kurtulmak mümkündür. Ayrıca belirgin olmayan yüz hatları da yine dolgu işlemi ile belirgin hale getirilebilmektedir. Elmacık kemiğinin belirginleştirilmesi, çiziklerin giderilmesi gibi işlemlerde de dolgu işlemi uygulanabilmektedir. Öyle ki, kaş kaldırmak amacı ile dolgu yapıldığını söylemek mümkündür.
Görüldüğü üzere kaşın kullanım alanı oldukça fazladır. Kullanım alanının bu denli fazla olması, her bölgeye ekstra özen gösterilmesi zorunluluğunu da beraberinde getirmiştir. Yani her amaca ve her bölgeye kullanılan dolgu miktarı farklıdır.
Yüz Dolgusu Nedir?
Yüz dolgusu, en genel tabiri ile medikal estetik yöntemi olarak bilinmektedir. Yani yüzün ve vücudun hemen her alanında kullanılması mümkün olan yüz dolgusu, ameliyat, kesik ve yara gerektirmeyen bir estetik yöntemidir. Bu yöntem ile burnun şeklini değiştirmek, burun kemerini gidermek, burun ucunu kaldırmak mümkündür. Ayrıca çene yapısını netleştirmek, çeneyi daha belirgin hale getirmek, elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak, göz altı çukurlarını gidermek gibi işlemlerin tamamı da yüz dolgusu ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu denli işlevsel olan dolgunun uygulanış süresi ile 10 ile 30 dakika arasındadır.
Dolguların tek kullanım alanı yüz değildir. Güzelleştirilmesi istenen her bölgeye dolgu yaptırmak mümkündür. El de bu bölgelerden biridir. Elde daha estetik bir görünüm oluşturmak isteyen kişilerin yaygın olarak el estetiğine başvurdukları görülmektedir.
Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?
Yüz dolgusu genel olarak kollajen, hyaluronik asit gibi maddeler kullanılarak yapılan bir işlemdir. Bu işlem ile yüzde daha genç, estetik ve orantılı bir görünüm elde etmek mümkündür. Bu bağlamda kırışıklıkların giderilmesi veya azaltılması, yaşlanma etkilerini ortadan kaldırılması, yüzde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan çukurların giderilmesi gibi işlemlerin tamamını dolgu işlemi ile gerçekleştirmek mümkündür.
Dolgunun yüzde oluşturduğu etki cilt ile sınırlı değildir. Dudak görünümünü iyileştirmek, daha dolgun bir dudak görünümü elde etmek için de dolgu işlemine başvurduğu bilinmektedir.
Yüz Dolgusu İle İlgili Sık Sorulan Sorular ve Yanıtları
Yüz Dolgusu Ne Kadar Sürede Oturur?
Yüz dolgusunun genel olarak birkaç güç içerisinde oturduğu bilinmektedir. Yani yüzüne dolgu yaptırmış olan bir kişinin birkaç gün içerisinde asıl sonuca ulaşması mümkündür. Ancak söz konusu etkinin geçici olduğu ve sonsuza dek kalmadığı da bilinmelidir. Bu bağlamda dolguları etki süreleri birkaç ay ile 1 yıl arası sürmektedir.
Yüz Dolgusu Sonrası Şişlik Oluşur Mu?
Yüz dolgusu işlemlerinin sonrasında büyük şişliklerin oluşması söz konusu değildir. Ancak işlem sonrası ufak tefek şişliklerin gözlemlenmesi muhtemeldir. Söz konusu ufak şişliklerin geçmesi ise yalnızca birkaç gün alacaktır. Yukarıda da belirtildiği üzere dolgunun oturma süresi yalnızca birkaç gün ile sınırlıdır. 1 hafta içerisinde ise söz konusu şişliklerden ve ödemden tamamen kurtulmak mümkün olacaktır.
Yüz Dolgusu Ne Kadar Süre Dayanır?
Yüz dolgusu işleminin kalıcılık süresi, uygulanan işleme bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Yani dudağa yapılan dolgu ile elmacıklara yapılan dolgunun boyutu ve etkisi bir değildir. Ancak genel bir bilgi verilmesi gerekirse, dolgu sonrası elde edilen görünümün 6 ila 9 ay arası kalıcılığını koruması mümkündür.
Yüz Dolgusu Fiyatları
Dolgu ile ilgili merak edilen en önemli unsur ise fiyattır. Ancak fiyat ile ilgili net bir bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü konu yüz dolgusu olduğu zaman ele alınabilecek birden fazla aşama ve yöntem mevcuttur. Bu aşama ve yöntemlerin hangisinin kullanılacağına karar verme yetkisi ile yalnızca bir uzmanın inisiyatifindedir. Bu sebeple en doğru bilgi, alanında uzman kişiler tarafından verilecektir.
Görüldüğü üzere birden fazla dolgu çeşidi vardır. Yani her insanın ihtiyacına cevap veren en az bir dolgu çeşidinin bulunması muhtemeldir. Ayrıca söz konusu dolgu işlemlerinin ağrısız olduğu da bilinmektedir. Yani ağrısız ve zahmetsiz güzellik kavramı dolgu ile mümkündür. Ancak dolgudan beklenen verimin alınabilmesi için, söz konusu işlemin bir uzman tarafından gerçekleştirilmesi gereklidir. Aksi durumda istenmeyen sonuçlar ile karşılaşmak muhtemeldir.
Siz de dolgu işlemlerinizi alanında uzman bir kişiye yaptırmak, bu bağlamda en doğal ve sağlıklı sonucu elde etmek için benimle iletişime geçmeniz yeterli.